Kategóriák sorrendjének megváltoztatása

Alapesetben a kategória nevek a létrehozásuk sorrendjében jelennek meg, de a kategória blokk (blockcategories modul) beállításainál választható abc szerinti rendezés is.

Sok esetben nem az abc szerinti rendezés a megfelelő. Például ha van egy “egyéb” nevű kategória is, akkor úgy kívánatos, hogy ez a kategória a lista végén legyen. Ha nem ezt a kategóriát adjuk a listához utoljára vagy később hozunk létre egy újat, akkor a megjelenített sorrend máris eltér az elképzelttől.

Sokan kérdezték tőlem, hogyan lehetne változtatni a megjelenő kategória sorrenden. Az admin felület megjelenéséből sejthető, hogy változtatható a sorrend, de nem tudták, hogy hogyan.

A megoldás nagyon egyszerű, csak egy kicsit rejtve van ez a funkció.

Az adminisztrációs felületen válasszuk a Katalógus->Kategóriák menüpontot. A meglévő kategóriákat felsoroló táblázatban kattintsunk a “Sorrend” felírat allatt található háromszög valamelyikére. Ekkor nem csak a táblázat sorainak sorrendje változik meg (ahogyan az más esetben általában történik), hanem új vezérlő elemekkel is bővülnek a sorok.

A megjelenő gombokkal már egyszerűen a megfelelő pozícióba mozgathatjuk a kívánt kategóriát. Bármilyen tetszőleges sorrend kialakítható.

Leave a comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>