Utánvétel plussz költséggel

cash-on-delivery

A Prestashop rendszerben szállítási díjat csak a szállítókhoz lehet rendelni. Hát ez elég logikusnak is hangzik, igaz? :)
Viszont rendszerint az utánvételes csomagküldés magasabb költséget jelent az előreutalással szemben. Így hát a fizetési mód is befolyásolhatja a szállítási költséget.

Ezt a problémát a leggyakrabban úgy oldják meg, hogy vagy egy köztes értéket állapít meg a webshop tulajdonos és egyforma díjat számít fel az utánvétel és az előre utalás esetén is. Vagy pedig két szállítót definiál (pl. “postai csomag előreutalással” és “postai csomag utánvéttel”). A két szállítóhoz pedig eltérő díjat határoz meg.

Mind kettő megoldásnak vannak hátrányai. Az első esetben a vásárlót semmi sem ösztönzi az előre utalásra, így nem is fogják azt választani. Az eladónak ez nagyobb kockázatot jelent és időnként több adminisztrációt is.

A második esetben pedig zavaró lehet a vásárlónak, hogy miután kiválasztott egy “előre utalással” szövegű szállítót a következő lépésben még egyszer ki kell választania az utalást (csak már mint fizetési módot). További zavart okoz az, hogy a fizetési módoknál ekkor is megjelenik az utánvétel lehetőség is. Ha ilyenkor ezt választja a vásárló akkor az ellentétes lesz a szállítási móddal… (erre ad – részben – megoldást a ship2pay ingyenes modul)

A legjobb megoldás az lehetne, ha az utánvétes fizetési módhoz lehetne díjat rendelni.

Előnyei:

  • sokkal átláthatóbb lesz a vásárlási folyamat
  • a vásárló egyértelműen látja, hogy az utánvételnek mennyi a többlet költsége, így jobban fontolóra veszi az előre utalás lehetőségét

Több modul is létezik ennek megoldására.

Cash on delivery plus. Ingyenesen használható verzióval is rendelkezik

Cash on delivery with fee. Barátságos 20 Euro-ba kerül

COD with fee. 30 Euro

codwithfee

Leave a comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>