Egy blokk áthelyezése, sorrend megváltoztatása

Természetes igény, hogy webáruházunkban mi magunk dönthessük el, hogy az egyes információk hol helyezkedjenek el a képernyőn. Valószínűleg a fontosabbnak vélt információkat az oldal főbb helyén szeretnénk látni, amíg a kevésbé fontosak lehetnek az alsóbb részeken. A PrestaShop esetében ehhez nem kell rögtön webgrafikust igénybe vennünk.

Az áruházban a legtöbb információt valamelyik modul jeleníti meg az oldalon. Ilyen lehet például a kosár tartalma vagy a kategóriák felsorolása. Ezeknek a megjelenési helye és sorrendje pedig az adminisztrációs oldalon változtatható.

A művelethez csak a kérdéses tartalom megjelenítéséért felelős modul nevét kell tudnunk. Ez sajnos nem mindíg egyszerű, mivel a hivatalos magyar fordítás nem minden esetben sikerült jól.

Példánkban azt szeretnénk elérni, hogy a jelenleg jobb oldalon látszódó “akciós termékek” rész kerüljön át a bal oldal tetejére.

modul áthelyezesése kép

1. lépjünk be az adminisztrációs felületre

2. válasszuk a “modulok” menüponton belül a “pozíciók” lehetőséget

A képen az angol menü látható. A magyar fordítás eltérhet a leírásban alkalmazottól.

3. A megjelenő listában láthatjuk, hogy az egyes modulok az oldal melyik részén jelennek meg. Ilyen részekből elég sok van. Ilyen lehet pl. a bal oldali sáv, a termék adatlapjának alja vagy esetleg a lábléc.

Ezek között keressük meg a “right column block” (jobb oldali oszlop) nevezetűt. Ezen belül megtaláljuk az akciós termékek modult. Mivel nem a jobb oldalon szeretnénk látni ennek a modulnak a tartalmát innen töröljük is ki.

4. Most a modult el kell helyeznünk a bal oldali oszlopba.  Az oldal jobb felső részén található “transplant a modul” (egy modul áthelyezése) menüpontra kattintva tehetjük ezt meg.

A modulnál válasszuk ki a “specials blocks” (akciós termékek) modult. A “Hook into” listában pedig a “Left column blocks” -ot és kattintsunk a mentés gombra. Az “Exceptions :” (kivételek) részt most hadjuk üresen.

Ekkor a modulnak már a bal oldalon kell látszódnia, de nem legfelül, ahogy szerettük volna, hanem a bal oldali oszlop alján.

5. A pozíciója megváltoztatásához, most keressük meg a “Left Column Blocks” részt a listában és azon belül a “specials block” (akciós termékek) modult. A modul neve előtt található kis nyilakra kattintva tudjuk a kívánt pozícióba mozgatni. Jelen esetben a lista tetejére.

Ezzel készen is vagyunk. Leírni sokkal tovább tart, mint elvégezni :) Ha most megnézzük a webáruházunkat, akkor az akciós termékeket tartalmazó blocknak a bal oldal tetején kell megjelennie, éppen úgy, ahogyan szerettük volna.

Leave a comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>